Snelle levering
Grote voorraad
Bestaat al 181 jaar!
Afhalen ook mogelijk

Broerenstraat 17
6811 EA Arnhem

Gratis verzending
vanaf €75,00

Leer beter kleiduif schieten met deze 5 tips!

Goed leren schieten leer je niet in een paar uurtjes op de baan. Zij die goed kunnen schieten hebben dagen, of weken doorgebracht op de schietbaan. Vergeet ook niet de pallets patronen die ze hebben verschoten.

Met deze 5 tips leer jij beter kleiduif schieten!

Veiligheid is altijd nummer 1. Echt altijd!

Draag geschikte hoor- en oogbescherming! Gebruik het liefst bescherming die goed past en lekker zit. Gebruik niet zomaar andermans materiaal. Behandel elk wapen alsof het wapen geladen is en laadt nooit je wapen voordat het jouw beurt is om te schieten. Wacht hier zo lang mogelijk mee! En wij hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je het wapen niet op andere mensen mag richten..

Een geweer op maat

De lichaamsbouw per persoon verschilt, zo kan de een lange armen hebben en de andere hoge schouders. Een geweer op maat zorgt ervoor dat je meteen beter kan schieten. Dit geldt voor een hagelgeweer, maar ook voor een kogelbuks. Een hardloper kan ook niet prettig hardlopen met te kleine schoenen. Dit geldt voor kleiduif schieten net zo!

Gebruik een ongeladen geweer om te oefenen

Een tip die van de beste kleiduifschutters ter wereld komt! Train elke dag thuis op je swing door de horizontale hoeklijn van je muur te volgen. Doe dit links en rechts. Dit is een erg simpele en gratis manier om beter te leren kleiduif schieten.

Gebruik je dominante oog tijdens het schieten

Een veel gemaakte fout in de schietwereld is de veronderstelling dat rechtshandigen hun rechteroog moeten gebruiken tijdens het schieten. En linkshandigen hun linkeroog. Dit klopt niet altijd. Gebruik altijd je dominante oog!

Focus!

Het klinkt heel logisch maar het is nog best lastig. Het kost je tijd en training om jezelf goed te kunnen focussen. Focus je niet op je geweerloop maar focus je op de kleiduif.

Wil je naast deze 5 tips nog meer tips om beter te kunnen kleiduif schieten? Neem dan contact op met een van onze experts!

Hes van Zweeden

Welkom bij Hes van Zweeden b.v. een sinds 1836 bestaande en door Justitie erkende (Erkenning: 20060178262) speciaalzaak in Arnhem, het gebied van schietsport, jacht en natuurbeleving in de breedste zin van het woord.

Wij bestaan al meer dan 181 jaar sinds 1836

Lees meer

© 2018 Hes van Zweeden - Website laten maken door Brandpepper - Sitemap