Snelle levering
Grote voorraad
Bestaat al 181 jaar!
Afhalen ook mogelijk

Broerenstraat 17
6811 EA Arnhem

Gratis verzending
vanaf €75,00

Tips voor het onderhouden van je jachtgeweren

Tegen het einde van het jachtseizoen is het erg belangrijk om de jachtwapens goed en grondig te reinigen. In eerste instantie is dit belangrijk voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van anderen. Daarnaast is onderhoud erg belangrijk om de kwaliteit en waarde van het geweer te behouden.

Hier een aantal tips voor het reinigen van een hagelgeweer!

Monteren en demonteren

Bij het monteren en demonteren is het belangrijk om erg goed op te letten. Tijdens deze handeling komt het helaas vaak voor dat de loophaak raakt beschadigd. Als het demonteren en monteren van het geweer nog lastig is dan adviseren wij om je te laten bijstaan door een kenner of wapenhandelaar.

Het demonteren van het wapen zou vlot moeten gebeuren en het wapen hoort als het ware uit elkaar te vallen. Bij het monteren hoort alles makkelijk in elkaar te klikken.

Het onderhouden van de loop en de kolf

Maak de buitenkant van de loop schoon met een poetsdoek. Voor de binnenkant adviseren wij een poetssok met een vod. Herhaal de poetshandeling net zo lang tot de lopen er glad uitzien en er geen sporen meer te vinden zijn. Als de binnenkant van de loop niet goed schoon te krijgen is met een poetstok dan kan je altijd een poetsborstel gebruiken met eventueel fijne staalwol.

De beste manier om de kolf te reinigen is om deze af te nemen met een poetsdoek. Gebruik vooral geen bijtende middelen en eindig altijd met het gebruik van kolfolie. Hierdoor blijft de kolf in goede staat en beschadigd hij minder snel.

Opbergen van het geweer

Als het geweer gereinigd is kan je deze het beste in gemonteerde toestand opbergen. Berg het wapen op met de kolf naar boven als je het geweer hebt behandeld met olie. De olie kan namelijk in de kolf trekken en het materiaal zacht maakt. Het gevolg hiervan is dat de kolf kan breken of scheuren. Stop daarom nooit een nat wapen in een koffer!

Wil je meer weten over het onderhouden van je jachtgeweer? Neem dan contact op met een van onze wapenexperts.

Hes van Zweeden

Welkom bij Hes van Zweeden b.v. een sinds 1836 bestaande en door Justitie erkende (Erkenning: 20060178262) speciaalzaak in Arnhem, het gebied van schietsport, jacht en natuurbeleving in de breedste zin van het woord.

Wij bestaan al meer dan 181 jaar sinds 1836

Lees meer

© 2018 Hes van Zweeden - Website laten maken door Brandpepper - Sitemap